Zorgverzekeraars willen werelddekking behouden!

De zorgverzekeraars zijn in actie gekomen tegen het voorstel van minister Schippers van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS). De aanleiding hiertoe is dat de werelddekking vanaf 1 januari niet meer in het basispakket 2017 zit. Dit is vorig jaar afgesproken door de minister om kosten te besparen op dit onderdeel. Een dergelijke wijziging zou een voordeel met zich meebrengen van ongeveer 60 miljoen euro per jaar.

Werelddekking via aanvullende zorgverzekering

Iedereen kan zich aanvullend verzekeren voor de zorg in het buitenland, dit kan middels een zogeheten werelddekking. Voorheen kon men dit voor een relatief lage prijs afsluiten daar de kosten buiten Europa uit het basispakket kwamen en de dekking ervoor zorgde dat de kosten tot 100% gedekt werden indien u er gebruik van maakte. Hoe de prijzen van de dekking het komende jaar zullen zijn blijft nog even afwachten maar de verzekeraars betwijfelen of de besparing daadwerkelijk behaald gaat worden met het schrappen van deze dekking.

Wijzigingen in het basispakket 2017

Afgelopen periode zijn er een aantal wijzigingen binnen het basispakket 2017 bekend gemaakt, u kunt ze terugvinden op de door ons speciaal ontworpen pagina met al het laatste nieuws over het basispakket. Vanaf prinsjesdag zullen alle wijzigingen ook daadwerkelijk bevestigd worden door de tweede kamer tijdens de bekendmaking van onder meer het eigen risico, de inhoud van het basispakket en de nominale zorgpremie 2017

 

Beoordeel het artikel!