Zorgtoeslag 2017 stijgt, wat doe de zorgpremie ?

De zorgtoeslag 2017 gaat stijgen, tenminste dat is wat bronnen hebben gelekt aan de Telegraaf. Die hebben dit zien staan in de begroting van 2017 welke op prinsjesdag bekend gemaakt zal worden aan het publiek.

Zorgtoeslag 2017 vs Zorgpremie 2017

De grote vraag natuurlijk is wat de hoogte van het zorgtoeslag 2017 met de zorgpremie 2017 te maken heeft. Zoals wij al eerder beschreven op onze website is het niet meer dan logisch dat de zorgpremie een stijging gaat doormaken. Dit heeft te maken met wijzigingen van voorgaande jaren die nu bij de zorgverzekeraars komen te liggen, denk aan de thuiszorg. De zorgtoeslag 2017 zal mogelijk stijgen om de minima te compenseren voor een dergelijke stijging van de zorgpremie.

Benieuwd wat de zorgtoeslag 2017 nou exact inhoud en hoe u hiervoor in aanmerking kunt komen, klik hier

Het duurt natuurlijk nog even voordat de bevestiging komt, al zou het natuurlijk best eens eerder uit kunnen lekken daar het binnenhof niet altijd evengoed met haar data omgaat. Tot die tijd zullen wij u op de hoogte houden van de laatste ontwikkelingen op het gebied van de zorgverzekeringen. Wat kunt u nog meer verwachten op prinsjesdag ofwel 20 September?

  • hoogte van het wettelijk verplichte eigen risico 2017
  • hoogte van de nominale zorgpremie
  • hoogte van de zorgtoeslag

Het is verstandig dat u hierna even wacht tot 19 November daar een week na deze bekendmaking DSW de prijs van het basispakket bekend zal gaan maken. Op bovenstaande dag zullen alle prijzen van alle zorgverzekeraars bekend zijn zodat u een juiste keuze kunt maken van alle verzekeraars die er op dit moment zijn.

 

Beoordeel het artikel!