Zorgpremie leidend bij overstappen

De ACM heeft gisteren haar jaarlijkse onderzoek naar de zorgverzekeringsmarkt naar buiten gebracht. Zij hebben dit gedaan samen met onderzoeksbureau SAMR om de markt te monitoren. Wederom lijkt de hoogte van de zorgpremie leidend te zijn bij de het overstappen naar een nieuwe zorgverzekering maar of dit nou altijd handig is?

De feiten van het onderzoek:

  • 8 procent van de consumenten is afgelopen jaar overgestapt, het jaar daarvoor was dit nog 11 procent.
  • 20 procent heeft zich weleens georiënteerd op de zorgmarkt maar nog nooit overgestapt.
  • De zorgpremie is het belangrijkste waarom de consumenten overstappen maar de inhoud van de polissen neemt ook toe in populariteit.
  • 70 procent van de consumenten heeft zich niet georiënteerd op de mogelijkheden.
  • 20 procent die zich wel hebben verdiept in de polis daarvan heeft 7 procent haar polis gewijzigd.

 

Waarom is het belangrijk om naar meer te kijken dan alleen de zorgpremie bij het overstappen?

De hoogte van de zorgpremie is uiteraard aantrekkelijk maar indien men nog nooit heeft gekeken naar de mogelijkheden dan is er soms heel veel geld te besparen. Verreweg de meeste kosten worden gemaakt door consumenten zonder een aanvullende dekking, als voorbeeld fysiotherapie, zit dit niet in je aanvullende pakket dan kan dit aardig in de papieren lopen indien je hier gebruik van moet maken. Daar uit andere onderzoeken blijkt dat het vooral de ouderen zijn die op dit moment hier niet naar om kijken laat deze groep hier aardig wat geld achter. Het voordeel zou ook zijn dat als de consumenten zich wel op deze markt gaan roeren de concurrentie onder de verzekeraars groter zal worden. Dit heeft als gevolg dat de zorgpremie verder gaat dalen doordat alle verzekeraars jou als nieuwe klant zouden willen hebben.

Wanneer is de zorgpremie 2017 bekend?

De deadline van de bekendmaking van de zorgpremie 2017 is dit jaar voor alle zorgverzekeraars op 19 November. Uiteraard zullen er een aantal partijen eerder zijn en wij hopen dat dit er veel mogen zijn maar uit ervaring blijkt dat er toch tientallen de dag of zelfs op de minuut voor 12 de prijzen bekend maken. Daarna kunt u starten met uw zorgverzekering vergelijken!

Zorgpremie leidend bij overstappen 5.00/5 (100.00%) 1 vote