Zorgpremie 2020 stijgt fors

De zorgpremie 2020 blijft stijgen de komende jaren met een bedrag van 300 euro voor de zorgverzekering van 2012. Hiermee komt de premie van het basispakket uit op 133 euro per persoon. Dit heeft het Centraal Planbureau uitgerekend op aanvraag van de regering. Naast deze stijging zal ook de inkomensafhankelijke zorgpremie stijgen en gaan de kosten van de Zorgverzekeringswet omhoog.

Waarom stijgt de zorgpremie tot 2020 zo snel?

De reden van deze stijging is te wijten aan onder meer het eigen risico dat gelijk blijft voor de komende jaren op 385 euro, zoals de regering in het regeerakkoord 2017 heeft afgesproken onder het kabinet Rutte III. Tevens zien we ieder jaar een stijging van de zorgkosten terug welke ieder jaar ook fors omhoog gaan en dit is meegenomen in de berekening.

Inkomensafhankelijke bijdrage

De inkomensafhankelijke bijdrage zoals eerder vermeld zal ook een stijging doormaken namelijk vanaf de huidige 6,65 % naar 7,15 procent in 2021.

Wat kunnen we verder verwachten voor de zorgpremie 2020?

We hebben dit jaar al meerdere initiatieven gezien van zorgverzekeraars welke het eigen risico symbolisch verlagen (DSW / Stad Holland), het zou mogelijk kunnen zijn dat meerdere verzekeraars dit voorbeeld volgen en uiteindelijk moeten kiezen om reserves in te zetten om de zorgpremie 2020 te drukken. Dit is mogelijk indien de eisen vanaf de Europese Unie versoepeld worden voor dergelijke bedrijven. Nu moeten ze nog voldoen aan een hoge solvabiliteitseis om niet om te kunnen vallen indien het even tegenzit, echter geven de zorgverzekeraars zelf al jaren aan dat dit bedrag veel te hoog is voor een verzekeringsbedrijf. Het gaat dus nog even duren alvorens het zover is maar leuk nieuws is anders.

Besparen op je zorgverzekering?

Heeft u al gekeken of u kunt besparen op uw zorgverzekering voor komend jaar? U kunt eenvoudig en snel uw zorgverzekering vergelijken via onze partner ZorgverzekeringWijzer.nl. Deze hebben een aantal zeer aantrekkelijke kortingen en bieden ten alle tijden een onafhankelijke vergelijking aan!

Zorgpremie 2020 stijgt fors 1.00/5 (20.00%) 9 votes