Zorgpremie 2020 omlaag?

Vandaag is naar buiten gekomen dat minister Schippers van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) succesvol bezig is met het omlaag brengen van de kosten in de zorg dat de zorgpremie 2020 omlaag kan! Zo heeft ze vanaf het moment dat ze in de kamer is gekomen al 12 miljard euro bespaard die we anders hadden uitgegeven. Het resultaat hiervan is dat de zorgpremie 2017 anders €175,- meer had gekost dan de huidige prijzen.

Zorgpremie 2020 omlaag.

De zorgpremie van 2020 zal hierdoor met € 225,- per persoon schelen op jaarbasis! Goed nieuws dus na alle stijgingen van de afgelopen jaren. De minister heeft dit voor elkaar gekregen door onder meer succesvol te lobbyen binnen de farmaceutische industrie. Door het verstrekken van goedkopere medicatie aan de consumenten is het overgrote deel van het geld bespaard. Ook heeft zij regelmatig om de tafel gezeten met artsen, ziekenhuizen en behandelcentra om de kosten binnen de gezondheidszorg betaalbaar te houden.

Op dit moment zijn er verder nog geen wijzigingen van de zorgverzekering bekend. Zodra wij meer informatie hebben met betrekking tot nieuws binnen de zorgverzekering dan zullen wij u hier zo spoedig mogelijk op de hoogte van brengen. Blijf ons volgen dus!

Beoordeel het artikel!