Zorgpremie 2018 eerder bekend!

De zorgpremie 2018 zal eerder bekend worden gemaakt dan wat u altijd gewend was, dit zal  namelijk een week eerder plaatsvinden op 12 November 2017. Op dit moment is het nog steeds 19 November en dit zal ook voor de zorgpremie 2017 blijven gelden. Zo is afgelopen vrijdag besproken tijdens een stemming op de tweede kamer nadat de minister Schippers dit heeft voorgedragen.

Zorgpremie wijzigingen

Waarom wijzigt de datum van de zorgpremie 2018? Dit heeft heeft ermee te maken dat de belastingdienst, welke verantwoordelijk is voor de uitvoering en de hoogte van de zorgtoeslag een week extra tijd nodig heeft om dit bedrag vast te stellen. Op dit moment gebeurd het nog vaak dat de zorgverzekeraars slechts een uur voor de deadline ( 19 November) haar prijzen bekend maken wat tekort is om een goede inschatting te kunnen maken.

Het voordeel voor de consument is dat u een week langer de tijd heeft om uw zorgverzekering te vergelijken en over te stappen naar een nieuwe zorgverzekeraar. Veel consumenten klagen al langer dat het haast niet te doen is om met al die verschillende polissen een juiste keuze te kunnen maken. Nogmaals voor de zorgpremie 2017 zal er tot op heden niets veranderen en kunt u starten vanaf 19 November om  uw zorgverzekering te vergelijken

Zorgpremie 2018 eerder bekend! 5.00/5 (100.00%) 8 votes