Zorgpremie 2017 omhoog?

Gaat de zorgpremie 2017 omhoog? Die kans zit er groot in nadat er afgelopen week bekend is geworden dat de reserves van de zorgverzekeraars aan het slinken zijn. Ze waren hartstikke rijk en de regels om de reserves op de bank te houden om het omvallen van het bedrijf tegen te gaan worden scherper. Dit weet het NRC te melden in hun editie van gisteren.

Winstmarges onder druk door het basispakket.

De zorgverzekeraars hebben te maken met een enorme druk van het basispakket, welke ervoor zorgt dat de winstmarges erg klein zijn. Afgelopen jaar maakte zorgverzekeraar Menzis al bekend dat het op de 2,25 miljoen klanten “slechts” 4 miljoen euro winst heeft gemaakt, dit komt neer op nog geen twee euro per verzekerde. Alleen VGZ welke een minimale reclamecampagne heeft gekozen het afgelopen jaar zag de winst blijven steken op 4% van het totaal en is daarmee koploper van alle zorgverzekeraars.

zorgpremie 2017 omhoog?

Zorgpremie stabiel dankzij reserves

De reden dat de zorgpremie de afgelopen jaren niet veel is gestegen is onder meer te danken aan de inzet van de reserves van de zorgverzekeraars en de stijging van het eigen risico van de zorgverzekering. Hieronder kunt u zien wat de vier grote zorgverzekeraars hebben gedaan en de hoeveelheid geld die ze terug hebben gegeven aan de consumenten.

Schermafbeelding 2016-04-29 om 11.40.56

Wanneer is de zorgpremie 2017 bekend?

De zorgpremie zal uiterlijk 19 November 2016 bekend worden gemaakt, er zit wellicht een mogelijkheid in dat het dit jaar eerder naar buiten zal komen omdat de wet gaat wijzigen naar 1 November echter moet dit nog worden goedgekeurd door regering. Op zich wel een positief punt want uit onderzoek is gebleken dat veel mensen nog nooit zijn overgestapt naar een nieuwe zorgverzekering, mede door de tijdsdruk wat voor vele toch een obstakel is om een keuze te maken uit welke zorgverzekering het beste bij ze past. Het is dan ook goed om vanaf November te starten met je zorgverzekering 2017 te vergelijken.  Zodra er meer duidelijkheid is omtrent dit onderwerp zullen we dit zo spoedig mogelijk plaatsen op onze website!

 

 

Zorgpremie 2017 omhoog? 5.00/5 (100.00%) 1 vote