Zorgpremie verzekeraars 2017 allemaal op 19 November?

Aanvankelijk zouden alle verzekeraars om de tafel hebben gezeten om de zorgpremie 2016 allemaal wat eerder bekend te maken dan het voorgaande jaar. Echter zo blijkt nu dat we nog 7 dagen, bijna 6 op de teller hebben en er buiten DSW nog geen zorgpremie bekend is.

Zorgpremie verzekeraars 2017

Zullen we volgend jaar gewoon afspreken dat we massaal op 19 november alle zorgpremies bekend maken zodat alle consumenten weten waar we aan toe zijn? Dat zal minster Schippers niet al te leuk vinden daar die haar tijd heeft geïnvesteerd in het eerder naar buiten brengen van de zorgpremie. Zou het niet gewoon bij wet vastgelegd moeten gaan worden dat we in plaat van 6 weken gewoon standaard een termijn van 10 weken bedenktijd hebben? Tenslotte bleek het laatst bij gegevens en onderzoek van Google dat een consument er gemiddeld 52 dagen over doet voordat iemand een zorgverzekering afsluit. Dat window wordt alleen maar korter zodra er minder tijd is met de bekendmaking.

Wat gaan we verwachten voor de zorgpremie 2016?

We hadden aanvankelijk de gedachte dat de zorgpremie 2016 al geruime tijd bekend gemaakt zou worden, echter nu denken wij dat ze allemaal de laatste week de prijs bekend maken. De verschillen zullen dus minimaal zijn aangezien ze er allemaal een belang bij blijken te hebben om te wachten met het naar buiten brengen van de zorgpremie. Dat zal niet zijn omdat het om slechts enkele centen gaat maar voor de verzekeraar zijn enkele centen daadwerkelijk extra belangrijk, reken maar uit 500.000 klanten x 1 euro extra per maand…

Vanaf 19 November kunt u weer starten met het vergelijken van de zorgpremie 2016. Klik op de volgende link: Zorgverzekering vergelijken om te starten!

Beoordeel het artikel!