Zorgpolis checker, bekijk nu zelf de vergoedingen.

Per 1 januari is er een nieuwe polis checker gemaakt in opdracht van de zorgverzekeraars en de ziekenhuisorganisaties NFU en NVZ. Deze tool is ontwikkeld door VECOZO welke al in het systeem van de ziekenhuizen verwerkt zit om de zorgverzekering te controleren.

Wat kan je met de zorgpolis checker?

De zorgpolis checker kan worden gebruikt door de bevoegde medewerkers van het ziekenhuis. Hiermee is het mogelijk dat een arts vooraf informatie kan geven over de kosten van de behandeling gepaard met uw persoonlijke zorgverzekering. Echter lopen we nog wel tegen een paar problemen aan dat het gaat om geschatte kosten en geen definitieve, dit omdat deze gegevens niet openbaar gedeeld worden met derden vanuit de zorgverleners. Het doel van deze zorgpolis checker is onder meer dat de verzekerden achteraf niet voor veel kosten komt te staan wat in het verleden vaak wel is gebeurd en dan met name bij de budgetpolis.

Waar kan je de zorgpolis checker vinden?

Deze is te vinden op de website van VECOZO, hier kunt u terecht voor alle vergoeding informatie vanuit de basisverzekering van uw zorgverzekering.

Hoe kan je voorkomen dat je behandeling niet gedekt is?

Het antwoord op deze vraag is eigenlijk vrij simpel, met een volledig keuzevrije zorgpolis ofwel de restitutiepolis. Hierbij dekt de zorgverzekeraar tot 100% van de gangbare kosten van de betreffende behandeling. In de zorgvergelijker kunt u dan aangeven dat u gebruik wilt maken van keuzevrijheid en de overige verzekeraars zullen dan niet getoond worden. Let op: de kosten voor een keuzevrije polis zijn een aantal euro’s duurder dan de budget en de naturapolissen, echter weet u nu wel waar dit hem in zit, juist de keuzevrijheid van zorgverlener. Wil je de verschillen weten tussen de polissen, lees dan: Welke soorten polissen zijn er?

Beoordeel het artikel!