Zorgkosten blijven stijgen

De gemiddelde zorgkosten per Nederlander blijven stijgen, we hebben het dan nu nog niet eens over de zorgpremie maar over de extra kosten die iedereen maakt met overige zaken. Deze zaken betreffen; het eigen risico, eigen bijdragen en alle andere zorgkosten welke niet vergoedt worden door de zorgverzekeraar. Dit bedrag is inmiddels opgelopen tot gemiddeld 711 euro per persoon in 2015, dit heeft het CBS de afgelopen week bekend gemaakt.

Gevoelens niet gebaseerd op emoties.

Het gevoel van de consumenten dat ze de afgelopen jaren alleen maar meer zijn gaan betalen voor de zorgkosten is dus volstrekt juist. Sterker nog vijftien jaar geleden betaalde je 80% minder dan die 711 euro, het is dus niet alleen gebaseerd op emoties maar ook op keiharde cijfers dat de zorg steeds duurder aan het worden. is.

Politieke belangen

De politiek houdt zich de afgelopen periode ruimschoots bezig met de gezondheidszorg, al is het niet van het aantrekken van het personeel dan is het wel met de zorgkosten. Juist die laatste lijken tijdens de komende verkiezingen een belangrijk punt om de consumenten over de streep te trekken dat ze juist voor die partij gaan kiezen. De voorbeelden die de revu passeren zijn het afschaffen van het eigen risico van de zorgverzekering en het uitbreiden van het basispakket. Klinkt op zich aantrekkelijk alleen hebben de verzekeraars al aangegeven dat dit ten koste zal gaan van de hoogte van de zorgpremie 2018. De zorgpremie zal dan een forse stijging moeten maken om dit bedrag te compenseren, andere ideeën zijn dat de inkomstenbelasting hierdoor moet worden verhoogd met weer 1%. Kortom, er lijkt verbetering te komen maar rechtsom betalen we dit met zijn allen weer terug via een andere constructie aan de overheid.

Desalniettemin blijft het verstandig om je zorgverzekering 2018 te vergelijken daar je hier waarschijnlijk meer dan ooit op kan gaan besparen op het moment dat 11 November de mogelijkheid hiertoe zich weer aandient.

Beoordeel het artikel!