Wijzigingen zorgverzekering 2017

De kogels zijn door de kerk, de messen geslepen gisteren was het dan zover: “Prinsjesdag” het moment van de waarheid waarop alles buiten de gelekte stukken eindelijk konden worden bevestigd. Welke wijzigingen gaan er plaatsvinden en wat kunt u verwachten wij hebben een opsomming gemaakt van alle onderdelen:

 

Zorgpremie 2017:

De hoogte van de zorgpremie gaat stijgen, tenminste de nominale zorgpremie 2017 namelijk met 48 euro per jaar. De reden hiervan is dat de overheid 400 miljoen euro meer kwijt is aan kosten in de zorg en deze nou eenmaal verrekend moeten worden. De zorgverzekeraars die gaan nu starten met het uitrekenen wat hun polis gaat kosten met de extra inhoud van het basispakket wat is toegevoegd zoals u hieronder kunt lezen straks. DSW zal volgende week dinsdag haar premie als eerste traditioneel bekend maken.

Eigen risico 2017

Het eigen risico 2017 blijft gelijk aan die van 2016 en bedraagt: 385 euro per persoon per jaar, let op dit is het wettelijk verplichte eigen risico. U kunt ervoor kiezen om deze te verhogen met 500 euro naar 885 echter is dit aan uzelf of dit verstandig is om hierop te besparen. Het eigen risico blijft wel een speerpunt voor de verkiezingen want vele politieke partijen hebben aangegeven dat ze straks willen dat het eigen risico van de zorgverzekering geheel gaat verdwijnen. Uiteindelijk zal deze op een andere manier door bijvoorbeeld een verhoging van de zorgpremie weer terug moeten komen maar interessant is het voorstel wel.

Zorgtoeslag 2017

De zorgtoeslag stijgt evenals de andere toeslagen indien u hier recht op heeft, dit past bij het koopkracht beleid van de Nederlandse overheid die ze dit jaar hebben ingezet. Heeft u een aanslagpartner dan krijgt u er 3,50 euro per maand erbij en bent u alleenstaande dan krijgt u er 1,67 euro bij. Ik hoor u al denken maar dan kom ik nog geld tekort bij de stijging van de zorgpremie echter is ook de inkomensafhankelijke bijdrage gedaald waardoor dat via de andere kant weer bij u terugkomt.

Inkomenafhankelijke bijdrage 2017

De inkomensafhankelijke bijdrage is met 0.10% gedaald via zowel de werkgeversbijdrage als voor zelfstandigen en ouderen. Dit levert u dus een besparing op ten opzichte van vorig jaar.

Wijzigingen basispakket 2017

Voor de wijzigingen binnen het basispakket 2017 verwijzen wij u graag door naar het artikel basispakket 2017

Beoordeel het artikel!