Wijzigingen basispakket 2016

Afgelopen vrijdag is er naar buiten gekomen wat de wijzigingen voor het basispakket 2016 zullen gaan worden. Voor het eerst sinds tijden komt er alleen maar wat bij in het pakket en gaat er niets uit, tenminste zo lijkt het volgens de plannen van minister Schippers (VWS) tot dusverre.

 

Welke behandelingen komen in het basispakket 2016?

 

Vanaf 1 januari 2016 zullen de volgende medicatie en behandelingen worden opgenomen in het basispakket zodra de kamer haar goedkeuring heeft gegeven:

 

  • Vervolgtesten bij een positieve NIPT test (Niet Invasieve Prenatale Test), deze test wordt vaak gebruikt in het buitenland daar in Nederland deze test pas gedaan kan worden na een zogeheten combinatietest. Nu vanaf 1 januari kan uw buitenlandse test dus gewoon in Nederland worden vervolgd.
  • Prenatale chirurgie bij een open ruggetje.
  • Behandelingen van chronische clusterhoofdpijn met een neurostimulator
  • Behandeling van maagkanker met uitzaaiingen naar het buikvlies middels HiPEC therapie
  • Behandeling van III BRCA-1 like borstkanker door middel van chemokuren en stamceltransplantaties.

 

Wanneer komt er duidelijkheid over het basispakket 2016?

 

De volledige inhoud van het basispakket 2016 zal pas in September bekend gemaakt gaan worden tijdens “Prinsjesdag” ofwel de derde dinsdag in September. Tijdens deze dag wordt niet alleen het basispakket bekend gemaakt maar ook de prijs van de zorgverzekering in 2016 (nominale premie). Hierop gaan de zorgverzekeraars een berekening maken en de verwachting is dan ook dat DSW op 23 September haar zorgpremie bekend zal gaan maken.

Wijzigingen basispakket 2016 5.00/5 (100.00%) 2 votes
No Responses