Werelddekking blijft nog in het basispakket 2017

Afgelopen week heeft u kunnen lezen dat de zorgverzekeraars de werelddekking willen behouden. Dit was naar aanleiding van een bericht van Minister Schippers welke deze per 2017 zou willen afschaffen omdat dit een besparing van 60 miljoen euro met zich mee zou brengen.

Naar aanleiding van deze berichten van de verzekeraars heeft de minister besloten om uitstel te vragen tijdens het debat over dit onderwerp voor het basispakket van 2017. Tevens waren er al partijen vanuit de tweede kamer ook tegen het voorstel om dit uit het basispakket te laten verdwijnen.

Zorgverzekeraars waren in actie gekomen tegen voorstel

De zorgverzekeraars krijgen hiermee tijd om aan te tonen dat de besparing die dit mogelijk met zich meebrengt geen 60 miljoen euro bedraagt. Daarna zal dit onderwerp alsnog besproken worden in de tweede kamer maar lijkt het de deadline niet te gaan halen om dit in te voeren voor het basispakket 2017.

Welke gevolgen heeft dit voor uw zorgverzekering van 2017?

Door de uitstel van dit onderwerp hoeft u zich nog geen zorgen te maken dat de kosten niet gedekt zullen worden in het buitenland ( spoedeisende hulp kosten). Let wel dat in sommige landen de kosten van de gezondheidszorg vele malen boven de Nederlandse kosten ligt en u zich hiervoor extra aanvullend kan verzekeren. De kosten die vergoedt zullen worden door de zorgverzekeraar bedraagt 100 procent het Nederlandse tarief voor spoedeisende hulp in het buitenland.

Blijft ons volgen voor al het laatste nieuws over de zorgverzekering 2017!

Beoordeel het artikel!