Wat gaan we verwachten van het eigen risico en de zorgpremie 2018?

Op dit moment hebben we heel veel verschillende berichten voorbij zien komen over de vraagstukken van het eigen risico en de zorgpremie van 2018. In dit artikel zullen wij u een update geven over de verwachtingen ten aanzien van deze onderwerpen.

Zorgpremie 2018

De zorgpremie van 2018 gaat naar alle waarschijnlijkheid stijgen, meerdere grote en kleine zorgverzekeraars hebben aangegeven dat de reserves die de afgelopen jaren zijn ingezet om de zorgpremie te drukken niet oneindig zijn. Ook hebben de verzekeraars zich te houden aan de solvabiliteitseisen van de Europese Unie waarbij ze moeten voldoen aan een bepaalde hoogte van deze reserves. Dit is om te voorkomen dat ze failliet zouden kunnen gaan, al jaren pleitte de verzekeraars voor lagere eisen maar Europa werkt niet mee en dus zal de zorgpremie moeten stijgen om de steeds hoger wordende zorgkosten te kunnen blijven dekken.

 

Eigen risico 2018

Het eigen risico, ieder jaar weer wordt er door meerdere belangenverenigingen aangegeven dat het eigen risico voor de zorgverzekering moet dalen. Echter heeft het tot dusverre niet geleid tot een daling, sterker nog hij is vanaf 2006, de start van het nieuwe zorgstelsel fors gestegen tot 385 euro per persoon per jaar. Het nieuwste voorstel is dat men voor een behandeling of kleine ingreep in de ziekenhuizen slechts 150 euro eigen risico moet betalen. Zo zorgt men ervoor dat deze patiënten eerder naar het ziekenhuis zullen gaan en de behandeling uiteindelijk goedkoper is dan dat deze groep mensen langer wacht en meer complicaties ontwikkeld.

Een bijkomend voordeel zou zijn dat het verhogen van je vrijwillige eigen risico nog aantrekkelijker is omdat je niet gelijk het risico loopt dat als je iets kleins hebt je gelijk al je inzet kwijt bent.

Indien dit het geval is zal je zorgverzekering vergelijken je veel geld kunnen opleveren indien je een verzekering kiest met een hoog eigen risico!

Wat gaan we verwachten van het eigen risico en de zorgpremie 2018? 5.00/5 (100.00%) 3 votes