Waar blijven de zorgpremies?

Ieder jaar krijgen we veel vragen binnen met de titel: Waar blijven de zorgpremies? En helaas kunnen we ieder jaar bijna altijd antwoorden, we zullen nog even moeten wachten tot 19 November daar alleen DSW de prijzen van haar zorgpremie bekend heeft gemaakt tot dusverre.

Start zorgseizoen 2017

De start van het zorgseizoen ligt officieel op 19 november, tenminste dat is nog voor dit jaar, vanaf volgend jaar zullen de zorgverzekeraars verplicht worden om uiterlijk op 12 november hun prijzen van de zorgpremie 2017 bekend te maken. Dit heeft ermee te maken dat de belastingdienst langer de tijd nodig heeft om vast te kunnen stellen wat de hoogtes van de zorgtoeslag moet worden.

De eerste week na de bekendmaking van de nominale zorgpremie door de regering komt altijd traditioneel zorgverzekeraar DSW met haar zorgpremie naar buiten. De directeur van deze zorgverzekeraar dhr. Chris Oomen hekelt al jaren tegen het feit dat de zorgverzekeraars de prijzen naar buiten brengen, hier is hij stelselmatig de afgelopen jaren mee in het nieuws gekomen. Uiteindelijk zijn de meeste prijzen natuurlijk al bekend bij de grote partijen, echter speelt er dan nog de druk van de concurrenten. Want stel je voor dat je door je premie net een euro goedkoper te maken de goedkoopste zijn van Nederland, dat kan een groot verschil maken in de aanwas van nieuwe consumenten. Dit zorgt ervoor dat de meeste prijsbrekers echt wachten tot zelfs 23:59 op 19 november, zoals zorgverzekeraar Ditzo het afgelopen jaar heeft gedaan.

Verwachtingspatroon bekendmakingen

De verwachting is echter wel dat de wat “kleinere” zorgverzekeraars komende week met hun prijzen naar buiten zullen komen zoals ONVZ en Stad Holland en wellicht nog een paar van de “grotere”. Hierna kunnen we concluderen of de stijging die DSW heeft doorgevoerd ook daadwerkelijk bij de andere verzekeraars zich zal voortzetten.

Starten met zorgverzekering vergelijken

Het is dan ook verstandig om pas te starten met het vergelijken van je zorgverzekering nadat alle zorgverzekeraars de premies bekend hebben gemaakt voor 2017. Op dat moment kunt u een juiste inschatting maken welke zorgverzekering het beste bij u past en aansluit op uw levensstijl.

Beoordeel het artikel!