Welke verzekeraars bieden een budgetpolis

Voordat u heeft besloten welke polis u straks voor de zorgverzekering 2016 gaat afsluiten besteden wij extra aandacht aan de budgetpolis, wat is een budgetpolis, welke verzekeraars bieden een budgetpolis aan en wat zijn de gevaren van deze polis?

Wat is een budgetpolis

Een budgetpolis is de goedkoopste zorgverzekering op de markt en typeert zich vanwege het feit dat er enkel gebruik gemaakt mag worden van de gecontracteerde zorg waardoor de keuzevrijheid van dit product zeer laag is. Het kan dus voorkomen dat u soms een aantal zorgverleners voorbij moet rijden voordat u gebruik kunt maken van bepaalde zorg. Gaat u wel naar de zorgverlener in de buurt die niet gecontracteerd is, dan kan dit u duur komen te staan want soms vergoeden ze maar tot 50% van de behandeling en de rest moet u zelf betalen.

Tevens is het bij alle budgetpolissen op dit moment zo dat u alles via internet dient te regelen, denk aan: declaraties, inschrijven en soms ook de contactmomenten want dat zijn allemaal dingen waarop de zorgverzekeraar geld kan besparen en de zorgpremie laag kan houden voor deze polis.

Welke verzekeraars bieden een budgetpolis?

• VGZ Goede keuze
• CZ zorgbewust polis
• Zilveren Kruis bewust
• Menzis Budgetbewust
• CZ direct
• Zekur
• Anderzorg
• Bewuzt
• PMA budget

De vergoedingen van deze polissen verschillen van 50% – 80% van het marktconforme tarief wat de zorgverzekeraars zullen uitbetalen indien u gebruik maakt van een zorgverlener welke niet gecontracteerd is.

Wat zijn de gevaren van een budgetpolis?

Voor jonge gezonde mensen is dit natuurlijk een prima polis indien je best wat risico wilt lopen en je geen zorgen maakt over dat er komend jaar iets gaat gebeuren. Echter loop je al onder behandeling bij een zorgverlener, dan kan het zo zijn dat u daar niet meer terecht kunt en anders veel geld kwijt kan zijn als u hier wel naartoe gaat. Zo zijn er tal van voorbeelden op te noemen van consumenten welke een operatie hebben ondergaan neem als voorbeeld een heupoperatie (14000 euro voor de hele behandeling en ziekenhuisopname) en hier achteraf zelf 7000 moesten betalen omdat het ziekenhuis waar men dit heeft laten doen niet gecontracteerd was. Dan is die goedkope zorgverzekering toch ineens niet meer zo heel goedkoop, wees dus bewust van het risico als je kiest voor een budgetpolis.