Het is erg lastig om nou daadwerkelijk te kunnen zeggen; “dit is de goedkoopste zorgverzekering”. Het klopt namelijk niet altijd, feitelijk is het gemakkelijk om een top 10 te maken van de goedkoopste zorgverzekering 2016  en dan pakken we voor het gemak de goedkoopste budgetpolissen met een eigen risico van 875 (2015). Dan kunnen we vertellen dat de goedkoopste rond de 65 euro per maand is maar is dit daadwerkelijk zo verstandig?

Goedkope budgetpolis duurkoop?

Een goedkope budgetpolis, natuurlijk willen we allemaal 60 euro per maand betalen voor een zorgverzekering. Vergeet alleen niet dat er het komende jaar helemaal niets mag gebeuren. Punt 1 ben je dan namelijk al snel door je vrijwillige eigen risico heen van 875 euro, anderzijds ben je ook nog eens erg afhankelijk van de gecontracteerde zorg van je zorgverzekeraar, zie hiervoor het artikel: wat is een budgetpolis

Hierin wordt uitgelegd wat je wel en niet vergoedt krijgt van je zorgverzekeraar indien je daadwerkelijk kosten gaat maken.

Toch nog op zoek naar de goedkoopste zorgverzekering?

Dan kom je al snel bij een budgetpolis uit met een zeer beperkte keuzevrijheid met een verhoogd vrijwillig eigen risico tot het maximale, maar bedenk goed: Een gewaarschuwd mens telt voor twee, uiteraard blijft het uw eigen keuze.

Aanvullende zorgverzekering bij goedkoopste zorgverzekering?

Dit is zeker mogelijk en dit maakt een zorgverzekering ook daadwerkelijk aantrekkelijk en hierdoor kan het voor uzelf de goedkoopste zorgverzekering zijn. Indien u enkel kiest waar u kosten voor verwacht in de komende jaar (zorgverzekering 2016) en die als aanvullende zorgverzekering verkiest bij een basisverzekering. Dan kunt u wellicht spreken van de goedkoopste zorgverzekering voor uzelf voor de zorgverzekering 2016! Start nu met het vergelijken van de zorgverzekering!