Iedereen in het bezit van een Nederlandse zorgverzekering in het buitenland heeft het recht op zorg!  Echter kan het wel een enorm verschil maken in wat u hiervan vergoedt krijgt door uw zorgverzekering. Dit is voornamelijk afhankelijk van de dekking die uw polis biedt. De kosten in andere landen kunnen namelijk veel hoger liggen in Nederland en indien u geen aanvullende dekking heeft in deze landen dan krijgt u slechts de kosten vergoedt zoals deze in Nederland zouden gelden. Ook is het mogelijk dat een deel van de kosten worden vergoedt vanuit de reisverzekering, hierbij een overzicht over wie wat betaald.

Dekkingen zorgverzekering buitenland:

Basisverzekering:

  • Spoedeisende medische kosten in het buitenland, maximaal 100% Nederlands tarief.
  • Spoedtandarts in buitenland, maximaal 100% Nederlands tarief

Aanvullende zorgverzekering:

  • Spoedeisende medische kosten in het buitenland, 100% lokaal tarief (afhankelijk van wereld of Europa dekking)
  • Repatriëring bij ziekte en overlijden naar Nederland
  • Vaccinaties voor reizen naar het buitenland

Sporten op vakantie?

Gaat u bijvoorbeeld op skivakantie of bergbeklimmen of andere extreme sporten uitoefenen in het buitenland? Dan kan het verstandig zijn om een reisverzekering af te sluiten. De zorgverzekering biedt namelijk geen dekking voor sporten in het buitenland en al helemaal niet indien je ook nog in de bergen gered en / of opgespoord moet worden.  Het voordeel van een dergelijke verzekering is dat je ook nog geld en bagage mee kan verzekeren in dezelfde polis, vaak wel zo handig.

Ga je dus naar het buitenland op vakantie, bekijk dan goed wat u denkt nodig te hebben en een risico inschatting te maken naar de zorgkosten.  Denkt u dat de kans aanwezig is dat u kosten gaat maken, dan is het verstandig om een reisverzekering af te sluiten.\

Eigen risico bij zorg in het buitenland

Indien je zorg gebruikt in het buitenland is dit afhankelijk hoe je verzekerd bent of dit van je eigen risico afgaat.

Basisverzekering: Je betaalt je het wettelijke en vrijwillige eigen risico voor de gemaakte kosten.
Aanvullende zorgverzekering: Hierbij betaal je ook je vrijwillige en wettelijke eigen risico voor de gemaakte kosten
Reisverzekering: Deze dekt vaak ook het wettelijke en verplichte eigen risico, wel is het mogelijk dat afhankelijk van de polisvoorwaarden u een eigen risico heeft afgesloten meestal variërend van 50 tot 200 euro per claim.