Om te beginnen is het een vervelende situatie als u constateert; ik kan mijn zorgverzekering niet betalen. Maar het is wel belangrijk dat u hier zo snel mogelijk met een oplossing voor dat probleem komt, hulp zoeken zoals u nu doet is er al een van! Want zonder een zorgverzekering komen te zitten dat kan je nog duurder te komen staan en geeft uiteindelijk alleen nog maar meer problemen.

Wat gebeurd er als ik niet kan betalen?

Als je een keer niet op tijd kan betalen is er geen man overboord, dat gebeurd namelijk een veelvoud aan mensen die een zorgverzekering hebben maar gebeurd dit een aantal keer achter elkaar, dan kan je goed in de problemen komen, zorg dus dat dit niet gebeurd. Indien je een betalingsachterstand hebt van meer dan 6 maanden dan zal je worden aangemeld bij het Zorginstituut Nederland, zij zullen de kosten voor de zorgpremie van uw inkomen afhouden, ook al leeft u op bijstandsniveau van een uitkering. Tevens is het zo dat de zorgverzekering die u dan heeft nog eens 30 procent duurder is dan uw huidige zorgverzekering! En dan dient u ook nog eens de boete te voldoen die volgt vanwege het niet betalen van de verplichte zorgverzekering, voorkomen dus!

Wat kan ik doen om het te voorkomen?

Voor vele Nederlanders is de zorgverzekering een grote kostenpost, gelukkig heeft de regering een oplossing voor dit probleem bedacht namelijk de zorgtoeslag. Op de pagina; Wat is zorgtoeslag kunt u bekijken hoe u dit aan kunt vragen en wat de hoogte is van de zorgtoeslag.

Kunt u het eigen risico van de zorgverzekering niet betalen?

Neemt u dan contact op met uw zorgverzekeraar, bijna iedere zorgverzekering heeft op dit moment een betalingsregeling die u kunt treffen om te voorkomen dat u in grotere financiële problemen geraakt.