Hoe vergelijk ik mijn zorgverzekering, een terechte vraag die je jezelf mag stellen alvorens je gaat kijken naar een nieuwe zorgverzekering. Er zijn namelijk duizenden websites waar je dit kan doen, reclames van zorgverzekeraars die allemaal roepen dat ze de beste en de goedkoopste zijn maar wat is nou waar en vooral waar moet je op letten?

  1. Zorg dat je een goede inschatting maakt van de zorgkosten die je gaat maken voor het komende jaar. Wellicht ben je zwanger of moet je een operatie ondergaan of zit je nog in een behandeltraject? Dan kun je dit het beste meenemen in een aanvullende zorgverzekering.
  2. Bedenk waar je de zorg af wilt nemen, ga je gebruik maken van de zorg en wil je dat het liefste bij de vertrouwde therapeut op de hoek van de straat? Bedenk dan welke soort polis je gaat afsluiten alvorens je gaat vergelijken. Wil je overal terecht kunnen kies dan voor volledige keuzevrijheid.
  3. Let op de websites, de websites dienen in het bezit te zijn van een geldige AFM vergunning, hebben ze dit niet of een collectieve vergunning dan kunt u zichzelf afvragen in hoeverre deze uw vergelijking serieus nemen.
  4. Je kan vanaf 19 November je zorgverzekering vergelijken, want dan hebben alle zorgverzekeraars haar prijzen bekend gemaakt en is een goede vergelijking pas mogelijk.
  5. Je hebt 14 dagen de tijd indien je een zorgverzekering hebt afgesloten om deze te annuleren, dit is bij wet vastgelegd dus je kan altijd nog terug als je spijt hebt.
  6. Gratis overstapservice? Laat je niet misleiden dat heeft iedereen, je nieuwe zorgverzekeraar zegt namelijk automatisch je huidige contract op bij de oude!
  7. Bekijk ook vooraf wat je huidige polis je te bieden hebt, soms is je polis eigenlijk nog best prima in orde en voldoet hij nog steeds aan je eisen.
  8. Check gerust meerdere websites, we snappen dat iedereen zegt wij zijn het beste en de onafhankelijkste maar wij hebben de beste deals! Ga gerust naar andere websites en schrijf uw ervaringen en prijzen op van de uitkomsten en kom als laatste terug bij ons om de zorgverzekering tegen de beste prijs af te sluiten.

 

Start nu direct met je zorgverzekering vergelijken en bespaar tot wel € 200,- per jaar!