Twee zorgpremies verder

Het zorgseizoen was het afgelopen jaar al op volle toeren aan het draaien met een meerderheid van de zorgpremies die al bekend waren. We hadden natuurlijk al DSW maar de afgelopen periode zijn er slechts twee zorgpremies bijgekomen namelijk die van Stad Holland (dochter van DSW) en de CZ zorgpremie 2017.

Stijging van de zorgpremie 2017

Wat we eerder al zagen bij zorgverzekeraar DSW is dat ook bij de dochteronderneming de zorgpremie stijgt met nog net iets meer namelijk 10 euro per maand ofwel 120 euro per jaar. CZ heeft ook een stijging doorgevoerd iets minder hoog dan die van DSW namelijk 7,90 euro per maand. Dit is nog steeds ruim boven de verwachtingen van de Tweede Kamer die een verhoging hadden geraamd van 3,50 euro per maand.

Inzetten reserves onverantwoord.

Beide partijen geven aan dat ze op dit moment al gebruik maken van het inzetten van de reserves om de zorgpremie 2017 te drukken. CZ geeft zelfs aan dat het onverantwoord zou zijn om nu nog meer de reserves die de afgelopen jaren zijn opgebouwd te gebruiken voor de zorgpremie 2017. Dit zou betekenen dat volgend jaar de zorgpremie nog harder zou stijgen en ze zien dit liever gespreid gebeuren. Wat op zich geen onlogische keuze lijkt overigens denken wij.

Deadline presentatie zorgpremie 2017

De zorgverzekeraars hebben nog uiterlijk tot 19 november om de zorgpremies bekend te maken, ofwel nog 4 dagen. De verwachting is dan ook dat de komende dagen een aantal verzekeraars al zullen starten met het bekendmaken van deze prijzen totdat op het laatste moment de prijsvechters zoals anderzorg en ditzo de prijzen zullen presenteren. Nog even geduld dus nog maar wie weet worden we beloond voor het lange wachten al lijkt het zo te zijn dat alle prijzen fors gaan stijgen.

Beoordeel het artikel!