Restitutiepolis van de zorgverzekering zeldzaam

De verzekerden hebben het afgelopen jaar wellicht ten onrechte het idee gehad dat een restitutiepolis de behandelingen volledig vergoeden. Uit het onderzoek dat de Nederlandse Zorgautoriteit (NZa) heeft uitgevoerd blijkt namelijk dat er slechts een zorgverzekeraar is waarbij dit wel het geval is, ONVZ. Dit meldt Skipr

Hoe omzeilen ze de regels?

De zorgverzekeraars hebben inmiddels allemaal wettelijke voorwaarden opgenomen waarbij het recht om geen volledige vergoeding te verstrekken bij een restitutiepolis volstaat. Zij doen dit door de kosten te dekken mits deze niet excessief zijn ofwel ze stellen eigen marktconforme tarieven in die bij verzekeraar A 80 euro kan zijn maar bij verzekeraar B 100 en bij verzekeraar C 60 euro. Volgens de onderzoekers is er dan ook sprake van nep restitutiepolissen daar ze de polissen op dezelfde wijze kunnen beperken zoals nu gebeurd bij de budgetpolissen.

Misleidende zorgverzekeraars bij restitutiepolis

De zorgverzekeraars zijn misleidend bezig, minister Schippers heeft hierop gereageerd door te zeggen: Polissen die dit niet bieden zijn geen restitutiepolis maar een naturapolis en hier kiest de verzekerde uit een gecontracteerd aanbod of een mengvorm. Het is dus misleidend om dergelijke polissen te verkopen en dit is misleidend en niet toegestaan. Wat de acties zullen zijn van minister Schippers op deze misleiding is niet duidelijk op dit moment.

Restitutiepolis van de zorgverzekering zeldzaam 5.00/5 (100.00%) 1 vote