Patienten gaan wel maar luisteren niet naar huisarts

Uit het onderzoek dat afgelopen woensdag is verstuurd door minister Schippers van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) aan de tweede kamer blijkt dat patiënten het advies van de huisarts niet volgen. Zo laten de cijfers duidelijk zien meldt de landelijke huisartsenvereniging naar aanleiding van het antwoord van minister schippers dat de consumenten de zorg niet mijden vanwege de hoogte van het eigen risico 2016.

patiënten bezoeken huisarts net zo vaak.

Uit het onderzoek komt naar voren dat het eigen risico geen invloed heeft op het aantal huisartsenbezoeken, net zoals in 2008 geeft 3 % van de consumenten aan deze zorg te mijden vanwege de kosten. Dat is op zich dus een positief punt dat dit aantal gelijk is gebleven. Ook het aantal medicijnen dat is opgehaald bij de apotheek welke zijn voorgeschreven door de huisarts is gestegen. Alleen wellicht het belangrijkste, een vervolg van de huisarts zoals een doorverwijzing naar:

  • een medisch specialist
  • ziekenhuis
  • zelfstandig behandelcentrum
  • polikliniek
  • radiodiagnostisch centrum

Deze worden vaak achterwege gelaten door de patiënten, de reden hiervoor is dat hier wel vaak een groot gedeelte van het eigen risico verbruiken indien je hier gebruik van maakt. De huisartsen blijven waarschuwen voor de gevaren van het niet opvolgen van de adviezen en dat het je daarna alleen nog maar meer geld kan gaan kosten. Echter krijgen ze aan de andere kant steeds vaker te horen dat ze de behandeling verder weigeren vanwege de te hoge kosten die het met zich meebrengt. 

Vanaf 19 November is het weer kunt u weer starten: zorgverzekering vergelijken, zo kunt u wellicht nog iets besparen op de zorgpremie van 2016!

 

 

 

Patienten gaan wel maar luisteren niet naar huisarts 5.00/5 (100.00%) 1 vote