Een zeer terechte vraag die veelgehoord is: moet ik veranderen van hulpverlener na het overstappen naar een nieuwe zorgverzekering? Dit kan namelijk wel zo zijn afhankelijk van het type zorgpolis dat u gaat afsluiten of in uw bezit heeft.

Welke polis heeft u en wat kunt u verwachten bij een:

  • Restitutiepolis; Heeft u een restitutiepolis en / of gaat u deze afsluiten? Dan kunt u gebruik blijven maken van alle zorgverleners waar u op dit moment gebruik van maakt.
  • Naturapolis; Heeft u een naturapolis en / of gaat u deze afsluiten? Dan kan het zijn dat de zorgverzekeraar geen contract heeft met uw zorgverlener. Indien u alsnog gebruik van hem / haar zou willen maken voor de nieuwe periode van de zorgverzekering kan het zo zijn dat u zelf een aanvullende bijdrage moet betalen.
  • Budgetpolis; Heeft u een budgetpolis en / of gaat u deze afsluiten? Dan is de kans zeer groot dat de zorgverlener waarbij u bent aangesloten is niet volledig vergoedt gaat worden. Een budgetpolis kenmerkt zich voor de lage vergoedingen bij de niet gecontracteerde zorgverleners. De kans bestaat zelfs dat indien u gebruik maakt van de zorgverlener die niet is aangesloten u tot 50% van de kosten dient te betalen.

Wilt u gebruik blijven maken van alle zorgverleners? In onze zorgvergelijker is het mogelijk om aan te geven waar en bij welke zorgverlener u aangesloten bent. Zo kunt u precies zien of deze is gecontracteerd door de zorgverzekeraars die u kunt vergelijken. Door onze innovatie is het toch mogelijk om en de goedkoopste zorgverzekering te zoeken waarbij u gewaarborgd blijft van de zorg van de “vertrouwde” zorgverlener bij u op de hoek van de straat.

Vanaf November is het mogelijk om via deze website te starten met uw zorgverzekering vergelijken.