Kan ik mijn zorgverzekering annuleren?

Jazeker, dit is gewoon mogelijk in Nederland is het namelijk bij wet geregeld dat men binnen 14 dagen zonder opgave van een reden mag afzien van het gekochte product indien de zorgverzekering online is afgesloten.

Hoe kan ik mijn zorgverzekering annuleren?

Je kan de zorgverzekering annuleren door de overeenkomst telefonisch of schriftelijk via email te laten ontbinden, het is belangrijk dat je vermeld om welke polis het gaat en dat je een bevestiging krijgt van de opzegging, dit laatste geldt ook indien je het telefonisch hebt laten annuleren.

Zelf annuleren of stopzetten?

Ben je overgestapt naar een nieuwe zorgverzekering dan zorgt de zorgverzekeraar waarbij je de nieuwe zorgverzekering afsluit ervoor dat je huidige polis wordt stopgezet. Hiervoor hoef je zelf geen actie te ondernemen en hiervan ontvang je een schriftelijke bevestiging.

Annuleren van de zorgverzekering na januari?

Heb je de zorgverzekering geannuleerd na 1 januari, dat is op zich geen probleem en je hebt dan nog steeds 14 dagen na het annuleren de tijd om een nieuwe verzekeraar te kiezen. Houd alleen wel rekening met het feit dat je direct tweemaal de zorgpremie dient te betalen bij je nieuwe zorgverzekeraar.

Start direct met je zorgpremie vergelijken nadat je de huidige verzekering hebt geannuleerd en bespaar op je zorgpremie!