Geen werelddekking in het basispakket 2017.

Het basispakket 2017  gaat sowieso inkrimpen, daar de dekking van de zorgkosten buiten Europa gaan verdwijnen, dat staat nu al vast. Dit heeft minister Schippers van Volksgezondheid, Welzijn en Sport enkele maanden geleden voorgesteld aan de ministerraad en die hebben hier gisteren mee ingestemd. Door het schrappen van deze vergoeding zal jaarlijks 60 miljoen euro worden bespaard door de regering op de zorgkosten.

Wat gaat er veranderen ten opzicht van nu?

Op dit moment is het nog zo dat spoedeisende hulp in het buitenland wereldwijd een dekking heeft vanuit het basispakket van de zorgverzekering. Echter is het wel zo dat hier wel een maximum aan gebonden is van het Nederlandse tarief. Betaal je dus kosten die hoger zijn dan de Nederlandse prijzen dan dien je het verschil zelf bij te betalen. Je kan je hier heel eenvoudig voor verzekeren door een aanvullende en / of een reisverzekering af te sluiten alvorens je op vertrek gaat.

Voor de zorgverzekering 2017 geldt er dus een regel dat indien je buiten Europa op vakantie gaat je hier zowieso een aanvullende en / of reisverzekering voor af moet sluiten. Blijf je binnen Europa dan is deze zorg alsnog gedekt, let wel tot maximaal het Nederlandse tarief en extreme sporten zijn hier niet in meegeteld.

Maak je zorgkosten voor je werk in het buitenland of is de zorg die je nodig hebt alleen in het buitenland te verkrijgen, dan zal er een uitzondering gemaakt worden en de kosten alsnog betaald worden, tot maximaal het Nederlandse tarief.

Zorgverzekering vergelijken 2017

Het lijkt nog ver weg maar het is straks wel een punt waar je aan moet denken indien je de zorgverzekering gaat vergelijken dat indien je op vakantie gaat je dit alvast mee kan nemen in de zorgvergelijker. Zo voorkom je dat je achteraf voor dure kosten kan komen te staan daar in een aantal landen de zorg vele malen duurder is dan in Nederland.

Beoordeel het artikel!