Eigen risico naar 0?

Het eigen risico in de zorg, moet naar nul, tenminste als het aan de heer Emile Roemer ligt, zo heeft hij gemeld in het programma WNL op zondag. Het eigen risico is te hoog, het is een boete op het ziek zijn, welke niets te maken heeft met de solidariteit van de zorgverzekering.

Het eigen risico 2017

Het eigen risico 2017 is op dit moment nog niet bekend, dit zal bekend worden gemaakt evenals het basispakket 2017 op 20 september 2016, ook wel prinsjesdag genoemd. Tot dusverre is het eigen risico welke in 2006 zijn invoering heeft gehad bijna altijd gestegen.

Het eigen risico dient ten alle tijden te worden gebruikt indien u gebruik maakt van zorg behoudens de zaken die in het basispakket zitten. Dit is vooral voor de mensen die chronische zorg nodig hebben vaak een doorn in het oog want ze kunnen er altijd vanuit gaan dat de premie voor hun hoger is door het verbruik van het eigen risico.

Inkomensafhankelijke zorgpremie

Daar is hij weer terug van weggeweest, de SP leider wil ook graag dat de zorgpremie terug gaat naar een eenvoudiger stelsel met slechts een publieke zorgvoorziening. Tevens wil hij dan de zorgpremie inkomenshafhankelijk gaan maken, hiermee gaan 70 procent van de Nederlanders erop vooruit aldus Roemer. De zorg gaat een belangrijk thema vormen rondom de campagne van de SP tijdens de verkiezingen.

 

 

Beoordeel het artikel!