DSW zorgpremie 2017; 111 euro meer per jaar!

Vandaag heeft zorgverzekeraar DSW zoals verwacht de zorgpremie 2017 naar buiten gebracht en ook zoals dhr. Oomen eerder deze week al liet weten niet uit te komen met de stijging van de regering van de nominale premie van 3,50 is dit ook werkelijkheid geworden.  De DSW zorgpremie 2017 stijgt namelijk met 111 euro per jaar, wat neerkomt op 9,25 euro per maand extra voor het basispakket.

Wat is de reden van de stijging van de DSW zorgpremie 2017?

De redenen dat het pakket duurder is geworden komt onder meer door:

  1. Afname van de reserves van de zorgverzekeraars
  2. Toename van de kosten voor de thuiszorg / wijkverpleging
  3. Uitbreidingen van het basispakket met nieuwe behandelingen en ook tussentijdse toevoegingen van dure medicatie vooral bij kankerbehandelingen zoals nivolumab.

De reserves van de verzekeraars zijn al de afgelopen drie jaren aangesproken om de zorgpremie te drukken echter nu voor de DSW zorgpremie 2017 aanspraak maken op slechts 94 euro per verzekerde, in tegenstelling tot vorig jaar toen dit nog 145 euro was. Echter als dit er niet zou zijn dan zou de zorgpremie nog 7,80 euro duurder zijn geweest dan dat hij nu al is. Wel is DSW een voorstander om de zorgpremie meer te laten stijgen en het eigen risico te laten verdwijnen zoals de afgelopen weken al regelmatig in de media is genoemd door diverse politieke partijen.

Einde restitutiepolis bij DSW?

Heeft u altijd bij DSW gezeten dan weet u eigenlijk niet beter of u heeft een restitutiepolis. Echter nu door de wijzigingen van de NZA die ze hebben doorgevoerd zijn de regels duidelijk. DSW biedt enkele zorgondernemers namelijk een vergoeding welke het gemiddelde gecontracteerde tarief betreft en dat hoort bij een combinatiepolis en niet bij een resitutiepolis, daar hoort de verzekeraar ieder bedrag, hoe hoog dan ook uit te betalen. DSW heeft hierop gereageerd dat de NZa volledig de plank misslaat door de regels op deze manier te interpreteren en dat de polis ten opzichte van alle jaren niet is veranderd.

Vanaf wanneer kun je nu starten met je zorgverzekering vergelijken?

Het is verstandig om nog even te wachten, eigenlijk op 19 November zullen alle prijzen van alle zorgverzekeraars bekend zijn gemaakt, dit is bij wet zo geregeld. Vanaf die dag kun je een echte objectieve vergelijking maken en zit je niet met cijfers van 2016 ertussen te werken. Wel is het een goed idee om nu echt eens de zorgverzekering onder de loep te nemen daar de verwachting is dat de prijsverschillen tussen de zorgverzekeraars enorm zullen gaan toenemen.

DSW zorgpremie 2017; 111 euro meer per jaar! 5.00/5 (100.00%) 1 vote