De zorgpremie 2015 daalt!

Nadat gisteren bekend is geworden dat de zorgpremie van 2015 daalt nu het bericht dat de zorgpremie 2015 daalt! Uiteraard is dit satirisch bedoeld want de hele media blijft maar wat roepen. Alles is gebaseerd op de bron binnen het Haagse binnenhof die uitgelekt heeft dat de premie 114 euro duurder zal uitpakken dit jaar. Dat zou ook goed kunnen maar wat wat is de uitwerking van alle ingezette processen zoals fraudebeperking en besparingen op medicatie?

Besparingen zorgpremie 2015

  • Tot nu toe is er al bekend geworden dat de zorgverzekeraars ruim 350 miljoen euro bespaard hebben op de zorgfraude.
  • 900 miljoen euro is er bespaard op de kosten van de medicatieverstrekking (door het verlopen van de patenten)

Dat zijn al enkele kosten wat zeker een berg geld is waar tot dusverre al op bespaard is door de zorgverzekeraars.

Daar komt bij dat de zorgverzekeraars veel geld aan het oppotten geweest zijn de afgelopen periode, zo meldt CZ in het AD dat ze een 2 miljard euro als reserve hebben, maar jaarlijks 7,5 miljard uitgeven aan de zorg. Is het wel echt noodzaak om een dergelijke buffer te hebben? Ook de zorgverzekeraars komen hier zelf van terug en geven aan net als afgelopen jaar naar verwachting wederom een deel van de reserves te gebruiken voor een premieverlaging.

 

Hoe hoog de exacte kosten zullen zijn van de zorgverzekering 2015 is nog even afwachten dus, als straks DSW haar eerste premie bekend heeft gemaakt dan begint bij de zorgverzekeraars pas het echte rekenen, even geduld dus nog.

 

bron: AD

Beoordeel het artikel!