De sportarts in het basispakket, wat kan je ermee?

De sportarts zit vanaf 1 januari jongstleden in het basispakket van de zorgverzekering. De vraag van velen, wat doet een sportarts nu eigenlijk en wat kan je hiermee? ZorgverzekeringWijzer legt het u uit in dit artikel:

Waarvoor kan je naar een sportarts?

Een sportarts is er niet alleen om blessures te behandelen, sterker nog, ze voorkomen ze liever! De sportartsen helpen je graag bij het verbeteren van je prestaties of kijken waar je limieten liggen en natuurlijk ook als je geblesseerd bent. Niet alleen voor jonge vitale mensen maar zeker ook voor mensen met diabetes, hart en vaatziekten, oncologische patiënten of mensen met astma om goede programma’s op te zetten om op een verantwoorde manier te gaan trainen.

Waar kan ik een sportarts vinden?

Er zijn in alle regio’s door het hele land veel sportartsen te vinden, veelal in de medische centra buiten de ziekenhuizen maar ook binnen de ziekenhuizen. Het voordeel is dat ze vaak korte lijnen hebben waardoor eventueel aanvullend onderzoek via een sportarts snel geregeld kan worden.

Wat kost een sportarts?

Het is niet helemaal gratis, zo lijkt het natuurlijk wel, echter is de sportarts gratis na verwijzing van een huisarts in het geval van blessure consulten en inspanningsdiagnostiek zonder ademgasanalyse.

Vaak zitten medische keuringen ter verbetering van de prestaties en screening op gezondheidsklachten in de aanvullende pakketten van de zorgverzekering.

Let wel indien je gebruik maakt van de sportarts na een verwijzing van je huisarts dan zal er wel aanspraak worden gemaakt op het gebruik van je eigen risico van maximaal € 385,- per jaar. Wil je weten of alles vergoedt wordt door je verzekeraar bekijk dan het vergoedingsoverzicht of neem contact op met je zorgverzekeraar.

Beoordeel het artikel!