Einde collectieve zorgverzekering voordeel?

Vandaag weer een aantal belangrijke punten op het gebied van het nieuws binnen de zorgverzekeringen. Uiteraard kunt u van ons verwachten dat we alles voor u bijhouden en zie hieronder de punten van vandaag:

Collectieve zorgverzekering steeds minder voordelig?

Het einde van de collectiviteiten? Wellicht, uit het onderzoek dat is uitgevoerd door de Nederlandse Zorgautoriteit (NZa) in de zogeheten Marktscan 2015 blijkt dat de prijs van de zorgpremie met en zonder collectiviteitskorting steeds minder groot aan het worden is. De NZa gaat dan ook onderzoeken of de collectiviteitskortingen dan ook nog een meerwaarde hebben voor de consumenten op dit moment.

Polisaanbod is te groot

Uit hetzelfde onderzoek is ook naar voren gekomen dat het huidige aanbod van de zorgverzekeraars te groot is geworden. De minister pleitte eerder al voor een duidelijk aanbod van de zorgverzekeraars en ziet het liefst een aantal polissen verdwijnen om de markt duidelijk te houden voor iedereen.

Besparen op je zorgpremie?

Het is zeker mogelijk om te besparen op je zorgpremie 2016, zo ook straks voor de zorgverzekering van 2016. Afgelopen jaar presteerden de overstappers het om 69 miljoen euro te besparen enkel door je zorgverzekering vergelijken en over te stappen naar een nieuwe zorgverzekeraar.

Einde collectieve zorgverzekering voordeel? 5.00/5 (100.00%) 1 vote
No Responses