Basispakket 2019

Basispakket 2019

Het basispakket 2019 is een onderdeel van de zorgverzekering en iedereen is verplicht minimaal dit pakket af te sluiten. Het pakket is dan ook bij elke zorgverzekering identiek, de regering bepaald namelijk welke zorg er in het basispakket zit. Dit zorgt ervoor dat iedereen in Nederland kan worden voorzien van alle noodzakelijke zorg. De prijzen van het basispakket 2019 kunnen variëren door de soort polis welke de zorgverzekeraar haar klanten aanbiedt.

Ieder jaar vinden er vele wijzigingen plaats van behandelingen en medicatie die in het basispakket komt en ook weer verdwijnt. Op dit moment hebben wij nog geen aanwijzingen van veranderingen ontvangen van de verzekeraars / de tweede kamer, wilt u op de hoogte blijven van al deze ontwikkelingen, blijf ons dan volgen en u mist niets over het basispakket 2019.

bekendmaking van de inhoud van het basispakket 2019

De inhoud van het basispakket wordt ten alle tijden bekend gemaakt op prinsjesdag door de overheid. De inhoud hiervan wordt ook vastgesteld door de Nederlandse overheid, de zorgverzekeraars hebben hier geen inspraak in.

Update basispakket 2019 wijzigingen

  • Paracetamol en andere zelfzorgmedicatie onder een bepaald bedrag zullen verdwijnen uit het basispakket. De grootste kostenpost zijn de 1 gram paracetamol waarbij vooral veel chronische zieken gebruik maken. Dit levert volgens de minister een besparing op van 20 miljoen euro op jaarbasis.
  • Medicatie eigen bijdrage gemaximaliseerd op 250 euro. Goed nieuws voor patienten die jaarlijks veel geld kwijt zijn aan het betalen van de eigen bijdrage voor geneesmiddelen. Waaronder een grote groep met ADHD patienten die soms tot wel 2000 euro op jaarbasis kwijt zijn. Het bedrag mag in 2019 niet meer boven de 250 euro uitkomen, anders dan vallen deze kosten binnen het basispakket. Een goed idee wellicht om je zorgverzekering aan te passen in 2019 zodat je hierop kan besparen.
  • COPD patienten vallen binnen de chronische lijst, dit betekent dat zij niet de eerste 21 behandelingen fysiotherapie / oefentherapie dienen te betalen maar dat dit voortaan uit het basispakket 2019 zal komen, dit kan je dus ook schrappen uit je aanvullende zorgverzekering
  • De richtlijnen voor transport van en naar gezondheidsinstellingen zijn verandert waardoor meer mensen hiervoor in aanmerking zullen komen.

Voor veel groepen is het zoals jullie zien dus extra aantrekkelijk om te besparen op je zorgpremie doordat er zaken in je pakket zitten welke je komend jaar niet meer gaat gebruiken. Het is dan ook verstandig om te starten met je zorgverzekering vergelijken op 12 november zodra alle premies bekend zijn gemaakt.

Basispakket 2019 5.00/5 (100.00%) 6 votes