Aantal polissen van de zorgverzekering nemen af.

De Nederlandse Zorgautoriteit weet ons te melden dat er in 2016 minder basisverzekeringen zijn dan in 2015. Vorig jaar kon men nog kiezen uit 71 polissen en voor dit jaar zijn het er nog 60 verschillende. De minister heeft ook al eerder opgeroepen om dit aantal drastisch te verminderen, de zorgverzekeraars lijken hier nu gehoor aan te geven en de verwachting is dan ook dat voor de zorgverzekering 2017 er nog een aantal minder zullen zijn.

Budgetpolissen nemen af.

Het aantal budgetpolissen ofwel een polis met zeer beperkte voorwaarden nemen ook af. Waar je vorig jaar nog 17 van deze budgetpolissen kon kiezen zijn dat er dit jaar nog maar 12. Dit is mede de komst van de bekendheid van de polis, aanvankelijk dacht iedereen goedkoper uit te zijn maar zo bleek al eerder dat je veel meer kosten moet gaan maken indien je daadwerkelijk zorg nodig hebt. Ook voor de budgetpolis geldt dat voor de zorgverzekering van 2017 dit aantal zal dalen.

Weet je niet wat een budgetpolis is, lees dan wat is een budgetpolis.

Overzicht van de aantallen polissen van 2016:

De 60 polissen zijn onderverdeeld over 9 Concerns, een beperkt aantal is enkel voor collectiviteiten beschikbaar en daarom ook niet terug te vinden in de zorgvergelijkers.

Achmea                              18

ASR                                     2

CZ                                        8

DSW / Stad Holland        2

ENO                                     1

Menzis                                 6

ONVZ                                  1

VGZ                                      17

Zorg en zekerheid              3

 

De basisverzekering is voor iedereen in Nederland verplicht om af te sluiten, een aanvullende zorgverzekering daarentegen is vrijwillig. Voor de basisverzekering geldt een standaard eigen risico van € 385,- welke je gebruikt indien je gebruikt maakt van de zorg. Vanaf September 2016 zullen de prijzen van de zorgpremie 2017 weer bekend worden gemaakt, DSW zal dan naar verwachting op 27 September naar buiten brengen.

Beoordeel het artikel!